در سال ۲۰۱۷ شاهد بدترین عملکرد دلار آمریکا در بیش از یک دهه گذشته بودیم. در طول یک سال شاخص دلار آمریکا بیش از ۹ درصد سقوط کرد. آخرین باری که شاخص دلار بهشدت کاهشیافته بود، سال ۲۰۰۳ بود، زمانی که شاخص ۱۴٫۶ درصد افت کرد. تا حدودی میتوان سال ۲۰۰۳ را با سال ۲۰۱۷ مقایسه کرد. اولاً در سال ۲۰۰۳ هم نرخ تورم آمریکا پایین بود، عملکرد شاخصهای سهام عالی بود و فدرال رزرو هم نرخ بهره را افزایش داده بود. بااینحال در سال ۲۰۰۳ آمریکا با رشد پایین تورم درگیر نبود، بلکه تورم رشد منفی داشت و فدرال رزرو بهجای سه مرحله افزایش، تنها یک مرحله نرخ بهره را افزایش داده بود. شاخصهای سهام هم در سال ۲۰۰۳ تنها ۸ درصد رشد کرده بودند، برخلاف سال ۲۰۱۷ که شاهد رشد ۲۰ درصدی بازارهای سهام بودیم.
درهرصورت سال ۲۰۱۷ سال بدی برای دلار آمریکا بود، بهخصوص که در این میان فدرال رزرو هم بیش از هر بانک مرکزی دیگری نرخ بهره را افزایش داده است. فدرال رزرو به خاطر رشد خوب اقتصادی و نرخ پایین بیکاری، نرخ بهره را بهاندازه ۰٫۷۵ درصد افزایش داد. رشد GDP آمریکا در سال ۲۰۱۷ یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی از سال ۲۰۱۴ محسوب میشود و نرخ بیکاری هم به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۰ رسیده است. در سال ۲۰۱۷، رئیسجمهور آمریکا در پیش برد برنامههای اقتصادی خود با مشکل مواجه بود و در این میان عوامل سیاسی دیگری مثل بحران به وجود آمده در شبهجزیره کره هم اطمینان سرمایهگذاران نسبت به دلار آمریکا را تضعیف کرده بودند.
با نگاه به سال ۲۰۱۸، میتوان گفت که فدرال رزرو همچنان به افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داد و نرخهای بهره آمریکا بین ۰٫۵۰ تا ۱ درصد افزایش خواهد یافت، هرچند که افزایش ۰٫۷۵ درصدی بیشترین شانس را دارد. پایین بودن نرخ بیکاری، کاهش مالیاتها، بهبود اطمینان مصرفکنندگان و صاحبان کسبوکار هم به رشد سریعتر اقتصادی کمک خواهند کرد. همه این عوامل میتوانند تورم آمریکا را افزایش دهند و باعث شوند تا دلار آمریکا در سال ۲۰۱۸ با رشد قیمتی خوبی مواجه شود. هرچند که شاید شاخص دلار دوباره به بالای ۱۰۰ واحد بازنگردد یا USDJPY به بالای ۱۲۰ نرسد، اما میتوان انتظار رشد ۵ درصدی شاخص دلار را داشت.
با شروع سال میلادی جدید، هفته مهمی برای دلار آمریکا را در پیش داریم. روسای منطقهای فدرال رزرو مثل بولارد، هارکر و مستر سخنرانی خواهند کرد. مستر در سال ۲۰۱۸ از اعضای صاحبرأی فدرال رزرو محسوب میشود و معمولاً از سیاستهای انقباضی و افزایش نرخ بهره حمایت میکند. علاوه بر این، گزارش اشتغال بخش غیر کشاورزی آمریکا هم منتشر خواهد شد، اما ازآنجاییکه انتظار میرود تا ماه مارس نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند، نمیتوان انتظار داشت که گزارش NFP تأثیر چندانی بر دلار آمریکا و انتظارات نرخ بهرهای بگذارد.