ناتوانی دلار آمریکا در متوقف کردن حرکات نزولی قوی در هفته ابتدایی سال ۲۰۱۸ بیشتر به خاطر رشد قوی شاخص S&P 500 بود که سریعترین رشد را در ۱۳ ماه گذشته ثبت کرد. واکنش دلار آمریکا به رویدادهای اقتصادی هفته گذشته هم قابل توجه است. این مسئله باعث شده معامله گران بازار ارز خارجی از خود بپرسند که آیا هنوز هم دادههای اقتصادی میتوانند بر حرکات قیمتی دلار تأثیر بگذارند؟ رشد NFP آمریکا پایینتر از مقدار پیش بینیها بود، اما نرخ بیکاری در پایینترین سطح یک دهه اخیر باقی مانده و رشد دستمزدها هم تغییری به مقدار ۲٫۵ درصدی دور قبل نداشته است. اگر معامله گران بنیادی به دنبال دلیلی برای حمایت از دلار آمریکا بودند (به خصوص بعد از سقوط شدید سال ۲۰۱۷)، این گزارشها برای آنها به اندازه کافی قانع کننده بود. اما متأسفانه شک و تردید نسبت به آینده دلار آمریکا هنوز از بین نرفته و دلار هم تمایلی به بازگشت به سطوح بالاتر را ندارد. یکی از مؤلفه های مهمی که میتواند روند بعدی دلار را مشخص کند، این است که آیا چشم انداز بنیادی آمریکا هنوز توانایی تغییر انتظارات احتکار کنندگان را دارد یا اینکه خشنودی سرمایه گذاران از وضعیت فعلی در نهایت منجر به تغییر قابل توجه روند بازار خواهد شد.
در حالیکه دادههای اشتغال اخیر آمریکا ضعیفتر از پیش بینیها بودند، اما مسلماً تأثیری بر افزایش تدریجی نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا ندارند. در واقع، نرخ پایین بیکاری و رشد مستمر دستمزدها موجب شده تا انتظارات نرخ بهرهای بازار تقویت شود. بازار انتظار دارد که در پایان سال ۲۰۱۸، نرخ بهره فدرال رزرو ۱٫۹۴ درصد باشد. در میان سایر بانکهای مرکزی که همچنان از سیاستهای انبساطی استفاده میکنند، فدرال رزرو وضعیت منحصر به فردی دارد. با این حال، این روزها این مسئله تأثیر چندانی بر بازار ندارد. منحنی بازدهی آمریکا در مقایسه با نرخ منحنی بازدهی کشورهایی که از سیاستهای انبساطی استفاده میکنند، چندان تفاوتی ندارد. این مسئله باعث میشود تا دلار آمریکا تحت تأثیر موضوعی تضعیف شود، که در سالهای اخیر بیشترین تأثیر مثبت را بر آن گذاشته و به احتمال زیاد به جای اینکه در شرایط فعلی به نفع دلار آمریکا باشد، بیشتر به آن آسیب برساند.
هر چند که پیش بینی ها در رابطه با سیاست های پولی به ضرر دلار آمریکا تغییر کرده، اما انتظار نمی رود که منجر به فروش های شدید و گسترده در آینده نزدیک شوند. در کوتاه مدت هم ریسک هایی وجود دارند که بایستی به آن توجه داشت. سرمایه گذاران از ریسک های سیاسی فعلی ناامید شده اند، اما رسوایی دولت آمریکا و تشدید بحران شبه جزیره کره می تواند تقاضا برای دلار آمریکا را کاهش دهد. در این میان احتمال این هم وجود دارد که انتشار جزئیات مخارج دولت آمریکا در برنامه های زیرساختی موجب حمایت سرمایه گذاران از بازار های آمریکا شود، اما سرمایه گذاران نباید منتظر چنین رویدادی بمانند.
موضوعی که در شرایط فعلی بایستی نگران آن بود، ریسک اعتباری خزانه داری آمریکاست که بر دلار هم تاثیر می گذارد. تصویب طرح اصلاح مالیات ها، سطح بدهی دولت آمریکا را در یک دهه آینده به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد. چنین چیزی به نفع کشوری که رتبه اعتباری آن در سال ۲۰۱۱ از سوی Standard & Poor’s کاهش یافته نیست، به خصوص که سایر موسسات رتبه بندی دنیا هم به این کشور نگاه بدبینانه ای دارند. اگر ربته اعتباری اوراق قرضه آمریکا دوباره کاهش یابد، به نفع دلار آمریکا نخواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود که این هفته بیشتر به ریسک های غیرملموس توجه کنید تا داده های اقتصادی.